Structuri metalice

Analko Metal Confex proiecteaza si produce structuri metalice de orice tip, folosind tehnologie de ultima generatie. Structurile metalice pe care le realizam sunt produse in conformitate cu cerintele certificarii europene.

Procesul nostru de productie pentru structuri metalice reprezintă solutia cea mai rapida si eficienta pentru realizarea oricarui tip de proiect industrial, comercial sau locativ. Folsim materiale care au un grad inalt de felxibilitate in prelucrare. Experienta de decenii ne confera capacitatea de a aborda o gama larga de proiecte, solutiile oferite fiind usor de adaptat la orice design.

Procesul nostru de productie a structurilor metalice include taierea, arderea, sudarea, prelucrarea, formarea si asamblarea materialelor pentru a crea produsul finit final. Proiectele de structuri metalice includ o gama larga de produse, de la confectii metalice tip gratii si balustrade pana la structurile industriale din constructii sau scenele destinate concertelor sau altor evenimente.

Caracteristicile sectorului structuri metalice

Deoarece cererea pentru astfel de produse  este condusa de economie, rentabilitatea acestei industrii de structuri metalice se bazeaza in primul rand pe cresterea economica pentru a se dezvolta. De la revenirea economica dupa ultima recesiune, structurile metalice au devenit o afacere puternica care continua sa se recalibreze si sa infloreasca. Ceea ce presupune pentru o companie cateva proiecte mari pentru a mentine o marja un profit anual si volume de vanzari constante, dar si diversificarea portofoliului de clienti si continuarea urmaririi sablonului de succes din anii precedenti. Cele mai multe companii din industria de structuri metalice lucreaza in principal pentru a fortifica strategia organizatiei lor intr-un mod care sa le ajute cel mai bine sa o faca prin adaptarea la schimbarile din economia globala. Atunci cand economia locala se dezvolta, aceste stimulente tind sa determine consumatorii finali sa-si mareasca bugetul de cumparaturi importante, cum ar fi masini, barci si case si ce cei industriali sa construiasca. Ceea ce inseamna toti atatia clienti pentru industrie. Iar pe masura ce atat populatia, cat si veniturile acesteia continua sa creasca, va creste direct proportional si sectorul structurilor metalice.

Industria structurilor metalice este foarte ciclica si depinde de industrii cum ar fi industria de constructii, auto, aerospatiala si cea energetica. Castigurile pentru fiecare sector variaza in functie de factorii de piata si de cei economici care afecteaza aceste piete. Investitorii in acest sector de activitate trebuie sa analizeze cu atentie atat baza de potentiali clienti, cat si influentele economice de care vor fi afectati. Pentru a obtine cele mai bune previziuni, fabricantii de structuri metalice pot incepe prin a privi statistici semnificative pentru zona de afaceri de interes, cum ar fi constructia de locuinte, aparare sau energie. Prin diversificarea bazei de clienti si prin colectarea de clienti dintr-o varietate de sectoare, natura ciclica a industriei poate sa reuseasca sa mentina coerenta profiturilor nete. Iar companiile serioase din domeniul structurilor metalice  care pot schimba rapid liniile de produse, adaptandu-se rapid la cerea diferitelor tipuri de clienti isi pot proteja pe termen lung profiturile si se pot concentra pe acele zone in care cererea este cea mai raspandita. Acest tip de diversificare poate crea o baza de venituri durabila, indiferent de conditiile economice de la un anumit moment.

Prognoze

Desi prognoza poate fi dificila intr-o afacere care depinde exclusiv de averea economica a clientilor sai, consensul general ramane ca acei producatori de structuri metalice care pot tine pasul cu cererea in continua schimbare, mentinand in acelasi timp o capacitate si un volul maremare de iesiri isi vor maximiza profitul si in viitor. Ca sa va faceti o idee vaga cam despre ce este vorba, trebuie sa tineti seamna ca activitatile de productie si procesare a structurilor metalice executate in regie proprie a unei companii serioase se desfaşoara de obicei in suprafata acoperita de mii sau pentru firmele foarte mari de zeci de mii de metri patrați, ce trebuie dotata cu poduri rulante cu capacitati de ridicare care ajung si la sute de. Iar pentru a fi competitiva, capacitatea medie lunara trebuie sa fie de cel putin 300 de tone, in functie de tipul proiectelor in derulare. O companie de nivel mediu de pe piata este musai sa dispuna ca si suport tehnic de urmatoarele utilaje: cel putin 2 maşini de debitat CN cu plasma şi oxigaz, cel putin 1 masina de gaurit si debitat profile si tevi CN Ficep 1000, cel putin 2 maşini de taiat produse lungi, cel putin 1 Abkant hidraulic CNC , cel putin 1 masina de sablat, cel putin 1 robot de sudura, precum si cel putin 10 – 15 aparate de sudura. Masinile de indoire a tuburilor si masinile de laminat sunt, de asemenea, folosite pentru a indoi si a realiza sectiuni rotunde din metal.

Nevoia de capital

Pentru a-si mentine rentabilitatea, unii producatori de structuri metalice au nevoie permanenta de capital pentru a-si ajusta rapid productia si pentru a raspunde cerintelor unei diversitati de tipologii de clienti. Aceste costuri sunt usor de acoperit intr-o economie aflata in plina expansiune, dar atunci cand cureaua se strange si vine recesiunea industria va avea de suferit si companiile vor trebui sa-si reduca costurile variabile, ceea ce, la randul sau, va limita in mod natural baza de clienti la care producatorii de structuri metalice vor fi capabili sa raspunda la orice moment dat. Abilitatea acestor companii de a face investitii moderne, care sa le permit sa mentina o productie variabila, reprezinta cheia pentru sustinerea diversificarii clientilor. Prin imperecherea eforturilor de diversificare a bazei de clienti, precum si asigurarea faptului ca intregul proces de fabricatie a structurilor metalice este rationalizat de sus in jos, dar si cu o vigilenta crescuta in ceea ce priveste costurile concurentilor, producatorii de structuri metalice isi pot proteja investitiile de impactul influentelor negative din economie. La Analko Aluminium Industry SRL aceste costuri sunt suportate de companie, avand o maturitate si o experienta de zeci de ani in vopsirea si prelucrarea aluminiului si a altor metale.

Analko - Vopsitorie in camp electrostaticAnalko - Vopsitorie in camp electrostatic
RomaniaEnglish