Confecții metalice

Firma noastră poate executa o gamă foarte variată de repere în baza desenelor puse la dispoziție de către beneficiar. Gama de prelucrări (debitări, perforații, îndoiri) este foarte vastă având aplicabilitate în toate domeniile (construcții, fațade, electronică, telecomunicații, electrotehnică, bunuri de consum etc.)

Vopsim, prelucrăm și modelăm orice table metalice în orice dimensiune și orice culoare dorită de client.

Ce sunt confectiile metalice si unde se indreapta aceasta industrie?

O piata fluctuanta, industriile ciclice si nevoia de echipamente sofisticate si timpii rapizi de productie fac ca producatorii de confectii metalice sa raspunda la numeroasele provocari ale unei economii globala, pastrand insa specificul si nevoile locale.

In primul rand, atunci cand facem referire la confectiile metalice avem in vedere procesul de construire a diferitelor structuri din materiale metalice brute. Acest procesul include taierea, arderea, sudarea, prelucrarea, formarea si asamblarea acestora pentru a crea produsul finit final. Proiectele de confectii metalice includ a gama larga de produse, de la gratii si balustrade pana la structurile industriale din constructii sau scenele destinate concertelor sau altor evenimente. Este vorba despre orice produs unde metalul joaca un rol foarte important. Sa enumeram doar cateva: borduri, balustrade, porti metalice, garduri, copertine, grilaje, raftulri metalice, suporti industriali, usi si porti automatizate si in general toata varietatea de astfel de obiecte care au ca si materie prima de utilizare metalul.

Principalul avantaj producatorilor de confectiile metalice este centralizarea acestor numeroase procese si specializarea acestora, care in general sunt necesar a fi realizate in paralel de numerosi alti furnizori, ceea ce permite contractorilor sa limiteze nevoia de a lucra cu mai multi astfel de furnizori pentru a finaliza proiecte complicate.

Confectiile metalice au aplicatii de larga utilitate in multe industrii si produse de larg consum. Materialele prime standard folosite includ placile metalice, fitingurile, piesele turnate, diferitele forme de metale, expandat, sectionat sau, sarmele de sudura etc. Producatorii de  confectiile metalice angajeaza multi specialisti, inclusiv sudori, fierari, personal calificat si profesionisti similari care lucreaza cu aceste materii prime si le transforma in produse finale. Potrivit Biroului Statistic al Muncii, in Statele Unite ale Americii, cea mai avansata economie capitalista, aproximativ 1.425 milioane de astfel de specialisti sunt angajati in acest domeniu de activitate (tehnicieni specialisti in taiere metal, perforare, presare, sudori, supraveghetori masini, masinisti, manageri produs etc.).

Caracteristicile sectorului

Deoarece cererea pentru astfel de produse  este condusa de economie, rentabilitatea acestei industrii de confectii metalice se bazeaza in primul rand pe cresterea economica pentru a se dezvolta. De la revenirea economica dupa ultima recesiune, confectiile metalice au devenit o afacere puternica care continua sa se recalibreze si sa infloreasca. Ceea ce presupune pentru o companie cateva proiecte mari pentru a mentine o marja un profit anual si volume de vanzari constante, dar si diversificarea portofoliului de clienti si continuarea urmaririi sablonului de succes din anii precedenti. Cele mai multe companii din industria de confectii metalice lucreaza in principal pentru a fortifica strategia organizatiei lor intr-un mod care sa le ajute cel mai bine sa o faca prin adaptarea la schimbarile din economia globala. Atunci cand economia locala se dezvolta, aceste stimulente tind sa determine consumatorii finali sa-si mareasca bugetul de cumparaturi importante, cum ar fi masini, barci si case si ce cei industriali sa construiasca. Ceea ce inseamna toti atatia clienti pentru industrie. Iar pe masura ce atat populatia, cat si veniturile acesteia continua sa creasca, va creste direct proportional si sectorul confectiilor metalice.

Industria confectiilor metalice este foarte ciclica si depinde de industrii cum ar fi industria de constructii, auto, aerospatiala si cea energetica. Castigurile pentru fiecare sector variaza in functie de factorii de piata si de cei economici care afecteaza aceste piete. Investitorii in acest sector de activitate trebuie sa analizeze cu atentie atat baza de potentiali clienti, cat si influentele economice de care vor fi afectati. Pentru a obtine cele mai bune previziuni, fabricantii de confectii metalice pot incepe prin a privi statistici semnificative pentru zona de afaceri de interes, cum ar fi constructia de locuinte, aparare sau energie. Prin diversificarea bazei de clienti si prin colectarea de clienti dintr-o varietate de sectoare, natura ciclica a industriei poate sa reuseasca sa mentina coerenta profiturilor nete. Iar companiile serioase din domeniul confectiilor metalice  care pot schimba rapid liniile de produse, adaptandu-se rapid la cerea diferitelor tipuri de clienti isi pot proteja pe termen lung profiturile si se pot concentra pe acele zone in care cererea este cea mai raspandita. Acest tip de diversificare poate crea o baza de venituri durabila, indiferent de conditiile economice de la un anumit moment.

Prognoze

Desi prognoza poate fi dificila intr-o afacere care depinde exclusiv de averea economica a clientilor sai, consensul general ramane ca acei producatori de confectii metalice care pot tine pasul cu cererea in continua schimbare, mentinand in acelasi timp o capacitate si un volul maremare de iesiri isi vor maximiza profitul si in viitor. Ca sa va faceti o idee vaga cam despre ce este vorba, trebuie sa tineti seamna ca activitatile de productie si procesare a confectiilor metalice executate in regie proprie a unei companii serioase se desfaşoara de obicei in suprafata acoperita de mii sau pentru firmele foarte mari de zeci de mii de metri patrați, ce trebuie dotata cu poduri rulante cu capacitati de ridicare care ajung si la sute de. Iar pentru a fi competitiva, capacitatea medie lunara trebuie sa fie de cel putin 300 de tone, in functie de tipul proiectelor in derulare. O companie de nivel mediu de pe piata este musai sa dispuna ca si suport tehnic de urmatoarele utilaje: cel putin 2 maşini de debitat CN cu plasma şi oxigaz, cel putin 1 masina de gaurit si debitat profile si tevi CN Ficep 1000, cel putin 2 maşini de taiat produse lungi, cel putin 1 Abkant hidraulic CNC , cel putin 1 masina de sablat, cel putin 1 robot de sudura, precum si cel putin 10 – 15 aparate de sudura. Masinile de indoire a tuburilor si masinile de laminat sunt, de asemenea, folosite pentru a indoi si a realiza sectiuni rotunde din metal.

Nevoia de capital

Pentru a-si mentine rentabilitatea, unii producatori de confectii metalice au nevoie permanenta de capital pentru a-si ajusta rapid productia si pentru a raspunde cerintelor unei diversitati de tipologii de clienti. Aceste costuri sunt usor de acoperit intr-o economie aflata in plina expansiune, dar atunci cand cureaua se strange si vine recesiunea industria va avea de suferit si companiile vor trebui sa-si reduca costurile variabile, ceea ce, la randul sau, va limita in mod natural baza de clienti la care producatorii de confectii metalice vor fi capabili sa raspunda la orice moment dat. Abilitatea acestor companii de a face investitii moderne, care sa le permit sa mentina o productie variabila, reprezinta cheia pentru sustinerea diversificarii clientilor. Prin imperecherea eforturilor de diversificare a bazei de clienti, precum si asigurarea faptului ca intregul proces de fabricatie a confectiilor metalice este rationalizat de sus in jos, dar si cu o vigilenta crescuta in ceea ce priveste costurile concurentilor, producatorii de confectii metalice isi pot proteja investitiile de impactul influentelor negative din economie. La Analko Aluminium Industry SRL aceste costuri sunt suportate de companie, avand o maturitate si o experienta de zeci de ani in vopsirea si prelucrarea aluminiului si a altor metale.

Concluzie

Industria confectiilor metalice reprezinta o investitie solida, construita pe o cerere extrem de fluida din partea clientilor. Intotdeauna marii producatori de confectii metalice se vor stradui sa-si indrepte eforturile si capitalul catre acele sectoare si clienti care vor aduce cele mai mari profituri la un moment dat. Dar asta nu inseamna ca pe piata nu este loc si de companii mai mici, care se vor axa preponderent pe satisfacerea nevoilor clientilor finali, indivizuali si nu pe cei industriali.

Volatilitatea pietei a impus industriei de confectii metalice sa eficientizeze practicile de productie si sa se concentreze asupra capacitatii de a produce in mod fiabil produse finite de mari capacitati pentru solicitari variate venite de la clientii industriali. Iar acesta este tocmai argumentul pentru care o firma mica, locala poate avea succes pe o piata limitata geografic insa, satisfacand nevoile in crestere ale consumatorilor finali: balustrade, gratii, garduri fier forjat, copertine fier forjat, porti fier forjat, elemente decorative, balcoane etc.

Cu siguranta ca producatorii de confectii metalice care isi pot optimiza atat procesul de fabricatie, cat si utilajele de lucru, asociate cu activitatile manageriale care sa acorde o atentie deosebita costurilor concurentei si tendintelor economice care afecteaza permanent baza de clienti vor fi leaderii aceastei industrii, insa vor exista intotdeauna si firme de guerilla, adaptate nevoilor pietelor locale. De aceea, piata confectiilor metalice se afla intr-o continua expansiune, pe piata aparand anual sute de noi firme in domeniu. Infiintarea unui atelier pentru productia de confectii metalice presupune in primul rand inchirierea unui spatiu sau a unor spatii adecvate, achizitionarea unor scule si echipamente specifice (masina de gaurit, aparat sudura, polizor unghiular, cabina de vopsire, compresor aer, reductor, instalatie de vopsit, freze, fierastrau circular, dispozitiv de indoit, foarfeca speciala de tabla, truse de scule, cheie dinamometrica si multe altele) si a unor mijloace de transport de mare tonaj si, ceea ce este cel mai important, existenta cunostintelor tehnice necesare unei astfel de activitati care fara indoiala ca sunt vitale pentru succesul unei astfel de afaceri si reprezinta avantajul competitiv al intreprinzatorului.

In final, vom trece in revista doar unele dintre produsele pe care un atelier local de confectii metalice le poate realiza, gama fiind si mai variata in cazul companiilor mari: usi si ferestre metalice, rulouri pentru ferestre, garduri, porti, balustrade, grilaje, rafturi metalice, rafturi magazine, rafturi universale, rafturi mobile, rafturi modulare, rafturi specializate, stalpi cu profil special, panouri publicitare, structuri demontabile, scari interioare si exterioare, gratare, copertine, dotari-mobilier depozite, dulapuri metalice, rafturi arhivare,  chioscuri, containere, unelte metalice de mana, rezervoare, feronerie, ambalaje metalice, stelaje port-paleti, hale metalice, baraci metalice si chiar si accesorii pentru autovehicole utilitare si masini agricole.

Analko - Vopsitorie in camp electrostaticAnalko - Vopsitorie in camp electrostatic
RomaniaEnglishGermanEgypt