Confecții metalice

Firma noastră poate executa o gamă foarte variată de repere în baza desenelor puse la dispoziție de către beneficiar. Gama de prelucrări (debitări, perforații, îndoiri) este foarte vastă având aplicabilitate în toate domeniile (construcții, fațade, electronică, telecomunicații, electrotehnică, bunuri de consum etc.)

Vopsim, prelucrăm și modelăm orice table metalice în orice dimensiune și orice culoare dorită de client.

Ce sunt confectiile metalice si unde se indreapta aceasta industrie?

O piata fluctuanta, industriile ciclice si nevoia de echipamente sofisticate si timpii rapizi de productie fac ca producatorii de confectii metalice sa raspunda la numeroasele provocari ale unei economii globala, pastrand insa specificul si nevoile locale.

In primul rand, atunci cand facem referire la confectiile metalice avem in vedere procesul de construire a diferitelor structuri din materiale metalice brute. Este vorba despre orice produs unde metalul joaca un rol foarte important. Sa enumeram doar cateva: borduri, balustrade, porti metalice, garduri, copertine, grilaje, raftulri metalice, suporti industriali, usi si porti automatizate si in general toata varietatea de astfel de obiecte care au ca si materie prima de utilizare metalul.

Principalul avantaj producatorilor de confectiile metalice este centralizarea acestor numeroase procese si specializarea acestora, care in general sunt necesar a fi realizate in paralel de numerosi alti furnizori, ceea ce permite contractorilor sa limiteze nevoia de a lucra cu mai multi astfel de furnizori pentru a finaliza proiecte complicate.

Confectiile metalice au aplicatii de larga utilitate in multe industrii si produse de larg consum. Materialele prime standard folosite includ placile metalice, fitingurile, piesele turnate, diferitele forme de metale, expandat, sectionat sau, sarmele de sudura etc. Producatorii de  confectiile metalice angajeaza multi specialisti, inclusiv sudori, fierari, personal calificat si profesionisti similari care lucreaza cu aceste materii prime si le transforma in produse finale. Potrivit Biroului Statistic al Muncii, in Statele Unite ale Americii, cea mai avansata economie capitalista, aproximativ 1.425 milioane de astfel de specialisti sunt angajati in acest domeniu de activitate (tehnicieni specialisti in taiere metal, perforare, presare, sudori, supraveghetori masini, masinisti, manageri produs etc.).

Concluzie

Industria confectiilor metalice reprezinta o investitie solida, construita pe o cerere extrem de fluida din partea clientilor. Intotdeauna marii producatori de confectii metalice se vor stradui sa-si indrepte eforturile si capitalul catre acele sectoare si clienti care vor aduce cele mai mari profituri la un moment dat. Dar asta nu inseamna ca pe piata nu este loc si de companii mai mici, care se vor axa preponderent pe satisfacerea nevoilor clientilor finali, indivizuali si nu pe cei industriali.

Volatilitatea pietei a impus industriei de confectii metalice sa eficientizeze practicile de productie si sa se concentreze asupra capacitatii de a produce in mod fiabil produse finite de mari capacitati pentru solicitari variate venite de la clientii industriali. Iar acesta este tocmai argumentul pentru care o firma mica, locala poate avea succes pe o piata limitata geografic insa, satisfacand nevoile in crestere ale consumatorilor finali: balustrade, gratii, garduri fier forjat, copertine fier forjat, porti fier forjat, elemente decorative, balcoane etc.

Cu siguranta ca producatorii de confectii metalice care isi pot optimiza atat procesul de fabricatie, cat si utilajele de lucru, asociate cu activitatile manageriale care sa acorde o atentie deosebita costurilor concurentei si tendintelor economice care afecteaza permanent baza de clienti vor fi leaderii aceastei industrii, insa vor exista intotdeauna si firme de guerilla, adaptate nevoilor pietelor locale. De aceea, piata confectiilor metalice se afla intr-o continua expansiune, pe piata aparand anual sute de noi firme in domeniu. Infiintarea unui atelier pentru productia de confectii metalice presupune in primul rand inchirierea unui spatiu sau a unor spatii adecvate, achizitionarea unor scule si echipamente specifice (masina de gaurit, aparat sudura, polizor unghiular, cabina de vopsire, compresor aer, reductor, instalatie de vopsit, freze, fierastrau circular, dispozitiv de indoit, foarfeca speciala de tabla, truse de scule, cheie dinamometrica si multe altele) si a unor mijloace de transport de mare tonaj si, ceea ce este cel mai important, existenta cunostintelor tehnice necesare unei astfel de activitati care fara indoiala ca sunt vitale pentru succesul unei astfel de afaceri si reprezinta avantajul competitiv al intreprinzatorului.

In final, vom trece in revista doar unele dintre produsele pe care un atelier local de confectii metalice le poate realiza, gama fiind si mai variata in cazul companiilor mari: usi si ferestre metalice, rulouri pentru ferestre, garduri, porti, balustrade, grilaje, rafturi metalice, rafturi magazine, rafturi universale, rafturi mobile, rafturi modulare, rafturi specializate, stalpi cu profil special, panouri publicitare, structuri metalice si demontabile, scari interioare si exterioare, gratare, copertine, dotari-mobilier depozite, dulapuri metalice, rafturi arhivare,  chioscuri, containere, unelte metalice de mana, rezervoare, feronerie, ambalaje metalice, stelaje port-paleti, hale metalice, baraci metalice si chiar si accesorii pentru autovehicole utilitare si masini agricole.

Analko - Vopsitorie in camp electrostaticAnalko - Vopsitorie in camp electrostatic
RomaniaEnglish